Græske astrologi kaldes ofte, og mere korrekt hellenistisk astrologi. Det faktisk stammede i Egypten på et tidspunkt efter erobringen af Alexander stort og begyndelsen af den kristne æra. Hellenistiske astrologi omfatter også byzantinske og romerske astrologi. Det er derfor mere en henvisning til den generelle geografiske område og en æra i historien, i stedet for én bestemt samfund eller kultur.

Mens hellenistisk astrologi ikke kan knyttes til en enkelt eller kultur, er det roden til alle moderne, eller vestlige astrologi. Der er talrige dokumenter skrevet på græsk, selv om nogle er skrevet på Latin, der er afsat til natal astrologi. Dette er grenen af astrologien, der vedrører enkelt. En del af grunden til, at det er vanskeligt at skaffe disse dokumenter til en enkelt eller kultur er, at de spænder over en periode på omkring 800 år.

Men det betyder ikke, at vigtige græske filosoffer og videnskabsmænd ikke har været en del af udviklingen af astrologi. Hippokrates anvendte astrologiske fortolkninger som en del af sin medicinske diagnosesystem. Pythagoras studeret i Egypten, og mens intet skriftligt eksisterer på Pythagoras’ teorier, han er tilskrevet med angivelse af at jorden, planeter og faste stjerner kredsede rundt om solen, tusinder af år før Galileo! Senere, selv om hans teori blev modbevist af Aristoteles, der erklærede, at jorden var centrum for verden.

Efter Alexanders erobring af Mesopotamien, græske astrologi begyndte at tage på en mere personlig tilgang. Stjernetegn og planeter at svare til tallene fra deres mytologi; de stoiske filosoffer er særligt modtagelige for astrologi. Græske astrologi påvirker den metafysiske astrologi i Indien. Ca. 70 fvt, grækerne udtænkt den første personlige horoskop er baseret på tidspunktet for fødslen og i 30 f.kr., kejser Augustus havde sit horoskop kortlagt og fortolket af Thrasyllus.